Ontdek de meerwaarde van genetwerkte fabrieken.
Intens samenwerken in netwerken
Een ‘Fabriek van de Toekomst 4.0’ werkt niet vanuit een ivoren toren. En dat heeft Dekeyzer-Ossaer goed begrepen. Daarom staken we proactief de hand uit naar diverse partners om netwerken uit te bouwen die een meerwaarde bieden voor alle partijen: scherpstellen van specifieke noden, delen van kennis, innovatieve kruisbestuiving, extra kapitaal, gedeelde risico’s …
Met privé-ondernemingen
Vaak werkt Dekeyzer-Ossaer hiervoor samen met privé-ondernemingen. Voorbeelden zijn het less mile food-project voor een kortere productieketen van producent tot consument en Foodexpress.be voor gezamenlijke transporten met complementaire voedingsleveranciers.
‘Networked factory’ by Dekeyzer-Ossaer:
- We gebruiken de kracht van genetwerkte fabrieken om te investeren in nieuwe projecten en innovaties met meerwaarde voor alle partijen.
- Onze netwerken bestaan uit privé-ondernemingen, social profit en onderwijsinstellingen.
Met de non-profitsector
Maar we richten ons ook tot de non-profit. Met Ruddersstove ging Dekeyzer-Ossaer een unieke samenwerking aan voor de industriële bereiding van maaltijden voor mensen met een zorgnood: het Fingerfood-project.
Ruddersstove levert dagelijks meer dan 2000 maaltijden aan thuiswonende senioren, dienstencentra en woonzorgcentra in de regio Brugge, Oostkamp, Zedelgem en deelgemeenten. De grootschalige bereiding van maaltijden volgens hun eigen artisanale recepturen overstijgt hun interne keukencapaciteit. Daarom staat Dekeyzer-Ossaer in voor de industriële bereiding van hun artisanale recepturen. Via deze win-winsamenwerking blijft Ruddersstove eigenaar van de recepturen en kreeg Dekeyzer-Ossaer de exclusiviteit om de recepturen te bereiden en te verdelen naar alle zorgvragers met dezelfde problematiek.
Dat is een primeur in België want Dekeyzer-Ossaer is het eerste vleesverwerkende bedrijf dat via een dergelijk model intensief samenwerkt met de social profit sector.
Met onderwijsinstellingen
Voor het Fingerfood-project schakelden we nog een derde partner in. Om zeker te zijn dat de ambachtelijke smaak van de in een industriële omgeving vervaardigde recepturen volledig voldoet aan de strengste eisen, richtten we namelijk een smaakpanel op in samenwerking met hogeschool Vives.