Een straffe madam die werkt waar het écht telt? Maak kennis met afdelingsverantwoordelijke Greta Vandewaetere. Het liefst steekt ze de handen uit de mouwen, maar voor een babbel maakt ze graag tijd: ‘Waarom veranderen als je content bent?’
Op de klantenvloer bij Geert (Broeders van Liefde): ‘Ik ken geen vleesbedrijf dat zo geautomatiseerd is.’
O.C. Broeder Ebergiste in Gavere, 1 van de Broeders van Liefde, begeleidt volwassenen met een mentale beperking, van ambulante tewerkstelling tot een intensieve 24-uurszorg. De begeleiding gaat bijzonder breed: Broeder Ebergiste werkt op een 10-tal locaties in de regio. Als coördinator van de voedings- en huishoudelijke dienst is Geert Casteleyn geknipt voor een sappige babbel.
Ongezond & vies? Eerherstel voor de vergeten vleessoorten!
Na de vergeten groenten, tijd voor de vergeten vleessoorten: varkenslevers, kalfsnieren, kippenhartjes… Jakkes? Integendeel: deze vleessoorten, die in (groot)moeders tijd bijzonder hip waren, worden zwaar onderschat. Ze bevatten tonnen cruciale voedingsstoffen, ze zijn goedkoper en door hun unieke smaak rukken ze weer op. Zelfs in de topkeukens.
Op de werkvloer bij Dirk: ‘Ik ben beenhouwer in hart & nieren.’
Hij stond letterlijk aan de wieg van Dekeyzer-Ossaer: beenhouwer Dirk Declerck. Onze langst werkende kracht is 1 brok passie en motivatie, al sinds 1988. Zijn geheim? ‘Ik werk hier alsof het mijn eigen zaak is.’
De lente is in het land: creër de perfecte hamburger!
Goesting in comfortfood maar dan op zijn lentes? De hamburger is hipper dan ooit. Zeker onze Clare Valley-burger, heerlijk hoogstaand rundsvlees uit Australië. Maar hoe wordt zo’n kwaliteitsburger perfect klaargemaakt?